Cementgebonden woonbeton is een fantastische vloer met een luxe uitstraling, waar u jarenlang plezier van heeft. Deze vloer is vanwege de veelzijdige eigenschappen zowel geschikt voor interieurs in woningen als in kantoren en winkels. U heeft bij ons de keuze uit vele mooie kleuren om deze onderhoudsvriendelijke en comfortabele vloer te laten samenstellen. Wilt u er vloerverwarming bij? Dat regelen wij ook.
Samenstelling woonbeton
Heeft u al inspiratie opgedaan en voorbeelden gezien van interieurs met woonbeton? Dan ziet u vooral het uiterlijk, maar het is natuurlijk ook goed om te weten waar deze vloer van gemaakt is. Wij voeren deze vloer uit met schoongebrand zand en voegen daar mineralen aan toe net als pigment voor de gewenste kleur. Daarnaast is er sprake van een toevoeging van kunsthars om woonbeton van extra unieke kenmerken te voorzien. Kunsthars in de vorm van polyurethaan maakt de vloer slijtvast en voorziet bovendien in comfort. Weet u al of u woonbeton met een matte uitvoering wenst of liever kiest voor hoogglans? Beide opties zijn mogelijk en uiteraard gaan wij graag met u om de tafel om al uw wensen te bespreken.
Soorten woonbeton
Binnen de categorie woonbeton vloeren zijn er verschillende uitvoeringen te onderscheiden. Wij voeren cementgebonden vloeren bijvoorbeeld uit als designbetonvloeren, maar ook als beton ciré vloeren net als betonvloeren en microcementvloeren. De samenstelling van bestanddelen varieert wat dat betreft. Bij microcement zijn de bestanddelen met kalkcement en marmerpoeder anders dan bij het originele cementgebonden woonbeton.
Egaliseren van de ondervloer voor aanbrengen woonbeton
Het aanbrengen van cementgebonden woonbeton neemt tijd in beslag. Dit komt omdat er verschillende fasen te onderscheiden zijn. Het egaliseren van de ondervloer is bijvoorbeeld belangrijk, omdat deze zowel vlak als vormvast moet zijn. Komt het woonbeton in een nieuwbouwwoning? In dat geval is deze stap doorgaans over te slaan, omdat de ondergrond doorgaans egaal is aangebracht. Bij een bestaande ondergrond in de vorm van plavuizen is er wel voorwerk nodig. Dit om voegen weg te werken.
3 belangrijke stappen
Na de benodigde voorbereidingen van de ondergrond beginnen wij met het aanbrengen van een primer om een hechtlaag te creëren. Een tweede primerlaag voorziet in een extra stevige hechting. De dikte van het daarna aan te brengen woonbeton varieert en is afhankelijk van de exacte samenstelling. De woonbeton dikte verschikt bijvoorbeeld van 2 mm tot 6 mm.
Woonbeton polijsten
Na een aantal dagen is de aangebrachte woonbeton door ons te polijsten. Dit is het moment, waarop er effect in de structuur van de vloer is aan te brengen., De typerende look van beton wordt zichtbaar door met de polijstmachine draaiende bewegingen te maken. Het polijsten ofwel vlinderen van woonbeton creëert een uniek effect. U heeft daarbij de keuze om een meer grove structuur als effect te kiezen of een meer verfijnde look. Het polijsten heeft wat dat betreft invloed op de uiteindelijk gewenste uitstraling.
Woonbeton afwerken
Na het polijsten van woonbeton vindt er nog een afwerking plaats met de toepassing van steenolie en PU topcoating. Hiermee zorgen wij voor een extra beschermende laag die slijtvast is en leggen wij de basis voor optimaal comfort. Wilt u meer weten over de mogelijkheden, kleuren of uitvoering? Neem gerust contact met ons op of vraag vrijblijvend een prijsopgave aan.